Zicht op Amersfoort, november 2010

“Alivio”: Professionele kappersbenodigdheden en kapsalon onder één dak!

Krantenfoto voorkant Alivio

AMERSFOORT – ‘Alivio’ in Amersfoort (Zuidsingel 63) heeft er sinds de overname door Rita van Dijk, begin dit jaar, veel nieuwe klanten in zowel de winkel als in de kapsalon bij gekregen.
Rita van Dijk stelde de kapsalon – die voorheen alleen voor heren bestemd was – ook voor dames open. Veel nieuwe klanten hebben haar intussen al weten te vinden.

Alivio is een winkel in professionele kappersbenodigdheden en was 18 jaar lang in de bekwame handen van Theo en Gerdien Majoor. Zij hadden de winkel op hun beurt van het legendarische ‘kappertje Bos’ overgenomen en zagen in Rita van Dijk een ideale opvolger, toen ze besloten het rustiger aan te gaan doen.
Rita is zeer tevreden over de genomen stap en voelt zich aan de mooie Zuidsingel in het centrum van Amersfoort helemaal op haar plaats.
“Je kunt hier zelfs voor de deur parkeren!” Haar winkel in professionele kappersartikelen trekt kwaliteitsbewuste klanten, zoals veel thuis kappers en consumenten die voor goede kwaliteit gaan of iets speciaals zoeken wat nergens anders verkrijgbaar is.
Alle producten in de kleinschalige en overzichtelijke winkel, zoals kammen, borstels, scharen, messen en haarverzorgings producten zoals shampoos, conditioners, stylers haarspoelingen etc. zijn van hoog niveau en duurzaam.
Klanten krijgen bovendien een persoonlijk, professioneel advies.
“We verkopen bekende merken zoals Wella, Keune, Redken, Chi en Proraso, daar is veel belangstelling voor.
Extensions, pruiken en staarten zitten eveneens in ons assortiment. We geven goede service bij de verkoop van onze producten en nemen de tijd voor klanten”, aldus Rita.
“Heren kunnen bij ons terecht voor luxe scheerkwasten van echt haar, daar gaat niets boven. Verder voor preshavers, scheerzeep en aftershaves van Proraso en Heno de Pravia dat bij echte kenners favoriet is. Onze producten zijn ook goed geprijsd. We hebben alle bekende kwaliteitsproducten in huis en kunnen aan de meeste wensen voldoen. Goede kwaliteit gaat ook samen met duurzaamheid. Dat spreekt veel mensen bij ons aan. Klanten komen daarvoor speciaal naar onze winkel.”
Van het merk Chi zijn diverse stijltangen verkrijgbaar die ook door veel BN’ers worden gebruikt en goed in de markt liggen.
Veel verkocht wordt ook Biosilk dat een mooie zijdeglans aan het haar geeft.
Alivio heeft ook leuke boekjes over ouderwets nat scheren. Hoe doe je dat eigenlijk?
De boekjes bevatten instructies en nuttige tips.
Ook voor een origineel en praktisch cadeau slaag je gemakkelijk bij Alivio.
In de kleine, gezellige kapsalon achterin de winkel kunnen dames, heren en kinderen op afspraak terecht.
Alleen op zaterdag is een afspraak maken niet nodig, je kunt dan zomaar binnenlopen, dat geeft mensen een gevoel van vrijheid. Eigenaresse Rita van Dijk had jarenlang een kapsalon aan huis en kent uit eigen ervaring alle fijne kneepjes van het vak. Haar kennis en vaardigheden blijven door geregelde bijscholing up-to-date!